Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟΥΣ  ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ

Καθώς προχωρά η διαδικασία προσέγγισης των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών και των κρατών του Καυκάσου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής της ευρωπαϊκής συνόδου του Βίλνιους (21/11),

όπου αναμένεται να υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες πολιτικής σύνδεσης με την ΕΕ, η Ρωσία χρησιμοποιεί την πολιτική της ισχύ και την επιρροή της πάνω στην οικονομία των ενδιαφερόμενων χωρών για να ανακόψει αυτή την πορεία και να μετατρέψει τις πιο πάνω χώρες σε αποικίες της.

 

Έτσι, ξαφνικά η Γκαζπρόμ κατηγόρησε την Ουκρανία για ένα χρέος της τάξης των 882 εκ. δολαρίων για το πανάκριβο φυσικό αέριο που της προμηθεύει και απαίτησε την άμεση προπληρωμή του. Πιο πριν, για να τιμωρήσει τη χώρα που θα φιλοξενήσει τη συνδιάσκεψη, ξεκίνησε πιο εντατικούς τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορα και τελικά απαγόρευσε την εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από τη Λιθουανία. Τον περασμένο Αύγουστο είχε επιβάλει μιας εβδομάδας εμπάργκο στις ουκρανικές εξαγωγές και το γεγονός ότι το ήρε δεν την εμπόδισε να απειλήσει τη χώρα με μόνιμη επαναφορά του στην περίπτωση που η τελευταία θα υπέγραφε συμφωνίες με την ΕΕ. Η Αρμενία είναι μια χώρα όπου οι ρωσικές πιέσεις απέδωσαν γρήγορα καρπούς: Το Σεπτέμβρη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πούτιν στη Μόσχα, ο αρμένιος πρόεδρος Σαργκσιάν προανήγγειλε την προσχώρηση της χώρας στην τελωνειακή ένωση της Ρωσίας-Λευκορωσίας-Καζακστάν, κράτη με τα οποία η Αρμενία δεν έχει κοινά σύνορα, προκαλώντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία εκφράστηκε με μαζική διαδήλωση πολλών χιλιάδων ατόμων στην πρωτεύουσα Ερεβάν. Τον ίδιο μήνα επιβλήθηκε εμπάργκο στις εισαγωγές οινοπνευματωδών από τη Μολδαβία. Οι πιέσεις στη Μολδαβία κλιμακώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και πήραν διάφορες μορφές γι' αυτό αξίζει να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία μας δίνουν οι γενικά πολύ φιλικοί προς τη Ρωσία του Πούτιν New York Times της 22/10.

Τα πρώτα αρνητικά σημάδια τα έδωσαν οι χαιρέκακες «ευχές» που ξεστόμισε ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρογκοζίν κατά την επίσκεψή του στη Μολδαβία το Σεπτέμβρη, μια μικρή χώρα που εξαρτάται πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο για τη θέρμανση της. «Ευχόμαστε να μην παγώσετε» ήταν τα λόγια του ρώσου αξιωματούχου που αποκάλεσε μέγα λάθος την προσέγγιση της χώρας με την Ευρώπη. Ακολούθησε η επίσκεψη του ρώσου πατριάρχη - μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του εκεί - ο οποίος με μανία καταφέρθηκε ενάντια στη δυτική Ευρώπη «όπου η θρησκεία απλά εξαφανίζεται», όπως είπε στην προσπάθειά του να κάνει μεγάλη πολιτικο-ιδεολογική ζημιά μέσα στις μάζες των πιστών. Τρεις μόλις μέρες αργότερα ανακοινώθηκε το εμπάργκο στα οινοπνευματώδη ποτά της Μολδαβίας, που είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης με ένα ετήσιο ΑΕΠ 3,5 χιλ. δολαρίων κατά κεφαλή. Για να τρομοκρατηθεί παραπέρα ο λαός της Μολδαβίας κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες περί απέλασης των Μολδαβών που εργάζονται στη Ρωσία ή περί εμπάργκο στα μήλα και σε άλλα αγροτικά προϊόντα κατά την περίοδο της συγκομιδής. Όμως η πικρή πείρα του προηγούμενου εμπάργκο στα 2006 έχει παραδειγματίσει τους Μολδαβούς και έχει ήδη οδηγήσει στη δραστική μείωση των εξαγωγών κρασιού προς τη Ρωσία έτσι ώστε να αποτρέπονται ανάλογες πολιτικές πιέσεις από τον ερειστικό γίγαντα γείτονα. Αλλά πέρα από το εμπάργκο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να «συνετισθεί» μια μικρή χώρα σαν τη Μολδαβία:

«Ορισμένοι μολδαβοί αξιωματούχοι έχουν επίσης κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προκαλεί αναταραχή στη χώρα πυροδοτώντας τη διένεξη με την Υπερδνειστερία, ένα αποσχισμένο έδαφος που έχει κηρυχθεί ανεξάρτητο και όπου καμιά χιλιάδα ρωσικών στρατευμάτων παραμένει σταθμευμένη, και επίσης με τη χρηματοδότηση πολιτικών ομάδων που στοχεύουν στην ανατροπή της τωρινής συγκυβέρνησης.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα (σ.σ. εννοεί το τοπικό σοσιαλφασιστικό πρακτορείο της Μόσχας), που ακόμα διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο και σήμερα αντιστρατεύεται τις πολιτικές και εμπορικές συμφωνίες με την Ευρώπη, αυτό το μήνα ξεκίνησε να απαιτεί πρόωρες εκλογές σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την τωρινή κυβέρνηση. Την Τρίτη, το κοινοβούλιο για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες απέρριψε μία ψήφο «μη εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση που πρότειναν οι Κομμουνιστές*.
Η κυβέρνηση κόντεψε να διαλυθεί νωρίτερα εφέτος ύστερα από μια παράξενη σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη όταν ένας επιχειρηματίας πέθανε τυχαία σε ένα κυνηγετικό ταξίδι εμπλέκοντας ορισμένους από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας. Ο Βλαντ Φιλάτ, τέως πρωθυπουργός, ανατράπηκε στην παρεπόμενη διένεξη» (ΝΥΤ, στο ίδιο).

Είναι πράγματι συγκλονιστικό το πόσα κρυμμένα χαρτιά διαθέτουν οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές στο παιχνίδι τους για την παγκόσμια κυριαρχία και πόσο επίμονα σαδιστικά στραγγαλίζουν μια χώρα προκειμένου να τη μετατρέψουν σε ανάχωμα για τα επεκτατικά τους σχέδια. Η πολιτική ανωμαλία, η δολοφονική δραστηριότητα, ο ενεργειακός και εμπορικός εκβιασμός, ο πόλεμος και ο διαμελισμός κρατών είναι τυπικές μορφές της πολιτικής τους δραστηριότητας.  

*Πρόκειται για ψευτο-κομμουνιστές πράκτορες του Πούτιν. Οι πραγματικοί κομμουνιστές ποτέ δεν θα έκαναν πλάτες στους εκβιασμούς μιας υπερδύναμης σε βάρος τη χώρας τους.